Jag har dödat en geting.
Det krävdes fem smällar med senaste numret av Hem & Antik.
Fönstret nästan bågnade, jag trodde ett ögonblick att det skulle ramla ur sin fattning och ner på terrassen.
Äh, sån’t händer inte säger ni.
Det gör det visst, det hände häromdagen.
I detta hus, där vi är specialister på vattenskador, den ena omöjligare än den andra, här trillade det ner ett fönster häromdagen.
Annars händer det ingenting, allt står still; träden, sjön, vassen.
Jag med.
Det krävdes fem smällar med senaste numret av Hem & Antik.
Fönstret nästan bågnade, jag trodde ett ögonblick att det skulle ramla ur sin fattning och ner på terrassen.
Äh, sån’t händer inte säger ni.
Det gör det visst, det hände häromdagen.
I detta hus, där vi är specialister på vattenskador, den ena omöjligare än den andra, här trillade det ner ett fönster häromdagen.
Annars händer det ingenting, allt står still; träden, sjön, vassen.
Jag med.
Fukten och djungelhettan stiger i luften, de förväntas fortsätta stiga.
Överväger att kinesa på flytbryggan de kommande nätterna.
När lilla C var liten sa hon fa’vam när det var för varmt.
Många år senare försökte hon få sig en kopp varm choklad i ett kylslaget Köpenhamn. Hon försökte, om jag nu minns historien rätt, med hot chocolate på svenska, norska, frisiska, franska och på alla vis men möttes bara av oförstående blickar. Inte förrän vid ett sista försök, ett med en rejäl dansk knorr – chockoläjde – blev hon förstådd.
Kom att tänka på det när jag igår såg herrarna Adam och James i Spisa med Price och de ägnade ett helt program åt chokoläjde, de gjorde sköldpaddschocklad – försök uttala det på danska!– och en tolv femton saker till.
Som vanligt är jag en sengångare i TV-program och hade varken sett de här herrarna eller hört tals om dem tidigare, men det är visst sjunde säsongen de kör eller nåt.
Och två matglada danskar som tar hjälp av en professor för att säkerställa att chokladbönan nog närmast är att betrakta som en grönsak och bör ligga till bas för hela kostcirkeln – ja’ det var rätt kul.
Det påstås att de är berömda för sin fallenhet för smör i matlagning, mycket smör och att programmet som blivit så populärt i Norge (där det heter Munter Mat) kan ha påverkat den brutala smörbrist landet drabbades av för ett par år sen.
Kul program men choklad i dessa dagar – det går inte, det är va’fam!
Överväger att kinesa på flytbryggan de kommande nätterna.
När lilla C var liten sa hon fa’vam när det var för varmt.
Många år senare försökte hon få sig en kopp varm choklad i ett kylslaget Köpenhamn. Hon försökte, om jag nu minns historien rätt, med hot chocolate på svenska, norska, frisiska, franska och på alla vis men möttes bara av oförstående blickar. Inte förrän vid ett sista försök, ett med en rejäl dansk knorr – chockoläjde – blev hon förstådd.
Kom att tänka på det när jag igår såg herrarna Adam och James i Spisa med Price och de ägnade ett helt program åt chokoläjde, de gjorde sköldpaddschocklad – försök uttala det på danska!– och en tolv femton saker till.
Som vanligt är jag en sengångare i TV-program och hade varken sett de här herrarna eller hört tals om dem tidigare, men det är visst sjunde säsongen de kör eller nåt.
Och två matglada danskar som tar hjälp av en professor för att säkerställa att chokladbönan nog närmast är att betrakta som en grönsak och bör ligga till bas för hela kostcirkeln – ja’ det var rätt kul.
Det påstås att de är berömda för sin fallenhet för smör i matlagning, mycket smör och att programmet som blivit så populärt i Norge (där det heter Munter Mat) kan ha påverkat den brutala smörbrist landet drabbades av för ett par år sen.
Kul program men choklad i dessa dagar – det går inte, det är va’fam!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar