måndag 27 februari 2012
Måndagsmusslor
Ett matrecept trillade in i mejlboxen idag, det kom från matsajten marmiton.org.
Den är fransk, det är väl därför den tipsar om pilgrimssmusslor i stället för blodpudding så här på en måndag.
12 pilgrimsmusslor '
50 g socker
1 matsked vatten
1 smörklick
2 matskedar cidervinäger
5 dl apelsinjuice
1 skivad apelsin
1 tesked maizena
salt och peppar
Gör ungefär så här
Koka endiverna i saltat vatten i 20 minuter, brässera dem därefter i smör
Gör en karamell av vattnet och sockret och blanka av den med cidervinägern.
Tillsätt apelsinjuicen.
Reducera.
Salta, peppra, red av med maizenan.
Stek under tiden upp de skivade pilgrimsmusslorna ( 2 min på varje sida)
Lägg upp apelsinjuicen först på tallrikarna, därefter pilgrimsmusslorna och endiverna.
Dekorera med en apelsinskiva.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar