Och om ett par timmar ska jag hämta en kompis vid tåget och bjuda på supé.
Jag har gruvat mig hela dagen för den där aubergingratängen och plötsligt fick jag ett recept på mejl tillbaka som löste problemet.
Nu slipper jag göra aubergingratäng, jag slipper koka, steka, hacka, mala, olja, riva, mixa, böka. Så här stod det:
" Kronärtskockor är en av mina favoriter. Ställ 1 i en ugnsfast form och häll lite vatten i formen. Täck formen med plastfolie. In med den i micron på en 6-7 minuter. Var försiktig när du tar bort folien för det är het ånga. Ta ett blad och doppa den mjuka nederdelen som sitter is skockan i smält smör med lite citron i. In med bladet i munnen och skrapa av det mjuka med tänderna. När du nått de sista bladen så ta bort dom samt ta bort ”skägget”. Ät botten med snöret."
Jag skaffade ett par stycken på hemvägen och kunde inte låta bli att ta med en flaska Crémant de Loire.
Rosa från Saumur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar