onsdag 21 december 2011

Pilgrimsmusslor till jul



Pilgrimsmusslor är julmat enligt den franska matsajten Marmiton
Jag håller förstås med.
Kan bli bra till juldagen, tänkte jag, när alla redan har tröttnat på skinkan och sillen och gröten och Jansson.

Ni vet redan vad jag tycker om Googles översättartjänst.
Grrrrrrr. Ändå kunde jag inte låta bli att översätta receptet med hjälp av den.
Bara för att kunna fortsätta gnälla och klaga.
Men om man vet att pilgrimmsmusslor heter "Noix Saint Jacques" på franska och att noix betyder nötter, blir recepetet ganska begripligt på svenska.
Fast google översätter också noix till muttrar.
Stek muttrarna tills de blir gyllene, läser jag och muttrar.
Fast det översätts till att de ska kokas.
Kokta pilgrimsmusslor?
Nej tack.

" Tillagningstid: 5 min
Tillagningstid: 20 min

Ingredienser (4 portioner):

- 12 Walnut St Jacques
- Lite mjöl
- En klick smör
- 50 ml balsamvinäger
- 2 teskedar farinsocker
- 2 teskedar grädde

förberedelser:

Sänk värmen till medium balsamvinäger och farinsocker tills karamell rockar baksidan av en sked. Ta av från värmen och tillsätt grädde. Blanda och ställ åt sidan.

Mjöl nötterna i St Jacques och knacka på för att avlägsna överskott mjöl. Pressas för hårt smör och koka nötterna i St Jacques hög värme i 2 minuter per sida. Muttrarna ska vara gyllene.

Häll lite karamell bas och lägger nötter över Saint Jacques. Avsluta med en droppe karamell över nötter och servera varm. "

För den som är vän med Molières ädla språk finns receptet i original här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar